Børn er vores guld – Pas godt på dem

Børn er en gave.

Kan man få for mange børn.

– Hvis man vælger ikke at få flere børn for sin egen skyld, er det helt okay. Men hvis man vælger flere børn fra, fordi man synes, det er synd for barnet at få søskende, skal man lige tænke en ekstra gang. Undersøgelser viser, at det at have søskende øger sandsynligheden for at komme godt igennem livets traumer, for eksempel hvis forældrene skilles, eller når de dør. Så ligesom det ikke er synd for et barn at være enebarn, er det heller ikke synd at få søskende.

Hvad er et barn !

Der er åbenbart større forskelle mellem børn. På Naturhistorisk Museum i Århus er aldersgrænsen for et barn op til 18 år. Geologisk Museum begrænser et barn til alderen seks til 11 år med entre på ti kroner, og Zoologisk Museum kalder mennesker på mellem tre og 16 år for børn og kræver 25 kroner i entre. De kulturelle museer har gratis adgang for alle og undgår således at tage stilling til det vanskelige naturvidenskabelige spørgsmål: hvad er et barn?

Et barn er et menneske, der endnu er så ungt, at det ikke er blevet voksent.

 “At have et hjerte af guld” er et alment kendt udtryk, som karakteriserer de allermest empatiske og humane mennesker. Dem, som gladeligt deler med andre, lytter og tilsidesætter deres egne behov.

 

børn guld hjertebørn its a boy

Hvad er en dreng !

Ordet dreng bruges i dag oftest om et barn af hankøn.

Betegnelsen bruges også om et ungt menneske af hankøn; enten

  • en karl, som er så ung, at han ikke er myndig.
  • en skibsdreng, tidligere den laveste stillingsbetegnelse på et skib.
  • i afslappet talesprog, f.eks. inden for idræt: en voksen mand.

vikingetiden var en dreng et menneske af hankøn, som var myndig (over 12 år) og ugift.

Dreng kan også være en lærling, en læredreng; en der er i færd med at lære et håndværk. I uegentlig betydning, bænkdreng, doven dreng, samt bænkhage.

børn its a girl

Hvad er en pige !

En pige er betegnelsen for ethvert menneske af hunkøn til hun bliver voksen. Ordet kan også betyde en ung kvinde.

I visse dialekter bruges andre ord for pige som på bornholmsk, hvor det hedder en pibel og flera pibla. Udtrykket en peiabruges om en ansat tjenestepige.

2004 var der over en milliard piger i verden.[kilde mangler] Siden 1700-tallet har man beregnet kønsopdelingen til at være omkring 1.050 drenge for hver 1.000 piger, der fødes, og kønsselektion fra forældrenes side har yderligere reduceret antallet af piger. Selvom de Forenede Nationers Internationale konvention om økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder (ICESCR) har bekendtgjort, at “grunduddannelse skal være obligatorisk og frit tilgængeligt for alle”, er der en lidt mindre sandsynlighed for at piger får en ordentlig skolegang (70%:74%). Der har været verdensomspændende forsøg på at lukke dette hul (såsom gennem 2015 Målene), og det vurderes, at være lukket siden 1990.[1]

mine unger

 

Written by

// Helle // Bagsværd // Fem børn //