#verdensbedstebrød

jeg søgte på nettet på “verdensbedstebrød” og fik opskriften men ikke alle var helt enige nogle bagte det med flere typer mel nogle kom korn i andre igen kom nøder i ,.. men alle var enig om at komme meget lidt gær i og at dejen skulle stå i omkring 12 timer og bages i en gryde og at det smagt super godt … det bedste brød..
det måtte jeg prøve. 
Jeg tog en simpel opskrift.
 
  • 625 g hvedemel
  • 5 dl vand
  • 2 tsk salt 
  • og gær på en størrelse med en ært 
  • jeg kom lidt solsikkefrø i ..
 
Kastede det i en skål rørt lidt rundt og dækkede skålen til og satte den på køkken bordet og gik så i seng … 12 timer senere kom jeg lidt mel på bordet og hældt dejen på bordet vendte der lidt i melet og kom det i skålen igen og venteder yderlige 2 timer .. fandt min stegeso frem smurte den med lidt olie og hældte dejen i denne … Jeg har ikke æltet dejen … kom låg på og kom den i en forvarmet oven på 250 grader i ca. en ½ time tog derefter låget af og gav den 15 minutter uden låg og vola ud med brødet og det så godt ud ,nu skulle det køle af ..
Det smager godt men og om det er det bedste ved jeg ikke ,da jeg ikke har smagt alt brød ..
det er nemt at bage ,bortset fra det tager en krig at lave det .. 
Men jeg er klar til en brød til om et par dage ..

6 comments / Add your comment below

Skriv et svar