5 Børn 3 forskellige fædre

Måske ikke så gennemtænkt at få 5 børn med 3 forskellige fædre ,når jeg det meste af tiden er/var enlig mor,men sådan blev det bare 🙂
Marco min først bliver 26 år om et par måneder ,var som barn det man kaldt damp ,som nu hedder ADHD .. han hang i gardinerne eller kravlet på loftet og havde bare meget krudt i røven ,han gjorde mange uventet ting og jeg skulle havde et øje på ham hele tiden ,godt jeg fik ham først da jeg var ung ,i dag var jeg nok blevet meget træt .. Marco er ordblind ,men han er et omvandrende leksikon ,han ved utroligt meget. 
Han bliver en pind til min ligkiste dette sagde en læge til mig … lægen har jeg kendt hele mit liv og det var ikke sagt i ondskab … Marco fylder bare meget i mit liv og han giver mig grå hår i hovedet. 
Men han er MIN.

Filip og Jacob mine tvillinger på snart 17 år og som ikke har samme far som Marco. De er så forskellige både i udsende og sind.
Filip tvilling A den første fødte er autister ,han er mærkelig sagt kærligt ,for han er ikke som andre , som lille var han bange for rigtigt meget, han skreg da han så et juletræ for første gang og den jul måtte vi gemme træet lidt væk .. han skreg i mange år da han var i bad ,for hulet i badekaret var farligt ,når vandet blev lukket ud , jeg måtte klippe hans negle og hår når han sov ,for ellers skreg han som en vild ,han var 3 måneder da han fik tænder og han bed gerne med dem ,mest gik det ud over hans bror Jacob eller mig .. Filip taler ikke meget ,kun når det passer ham .. ellers siger han bare hmmm til alt … han har svært ved øjenkontakt og berøring.
Han er meget intelligent ,men kun, hvis det passer ham.
Han går i en normal folkeskole.
Men han er MIN.

Jacob min tvilling nr. 2 er min lille politi mand … her skal der være rene linjer ,han er rolig og går helst langs væggen så man ikke kan se ham. Han led de første 4 måneder af sit liv af kolik ,så han sad på mine hofter 24/7 ,at jeg sommetider følt at jeg glemt de 2 andre børn ,jeg fik dårlig samvittighed .. det er svært at del sol og vind lige med børn der har det skidt … men jeg havde en god mor 🙂
Jacob er en klodshans i sin motorik ,han kunne falde over et støvkorn … han slog sine fine nye fortænder ud som 2 årig og måtte vent til nogle nye kom frem .. som 3 år var han ved at dø da han slugte nogle stykker agurk og jeg kunne hverken få dem op eller ned .. jeg tog dem ud jeg kunne få fat i ,jeg rystede ham med hovedet ned og ja næste alt og da han hev efter vejret og blev blå ,stak jeg finger i halse på ham og han fik luft .. det var det værst jeg havde været ud for ang. mine børn ,jeg kan stadig få det dårligt bare ved tanken det var så tæt på .. da han var 3 år forsvandt han i zoo i københavn børnene zoo ,jeg styrtet rundt men Filip på hoften, så han ikke også blev væk og råbte og skred som en vild … fandt ham 10 minutter senere og han mente det var mig ,der var blevet væk ..
I dag går Jacob i gynminasiet og er meget ordentlig, der skal ikke være så meget svinger i valsen ,der der skal holdes i formerne … han er hvad jeg kalder en kedelig mand 🙂
Men Han er MIN.

Jessica 10 år er barn af den mand jeg bor sammen med nu.
Hun var et nemt foster ,hun var nem som baby .. men så dukkede der en skrive skinke frem .. hun havde det svært de første 4 år med sit sprog og hun kunne ikke sige fra over for alle ,så hun skreg bare .. vi var alle ved at gå ud af vores gode skind i en del år ,men fik lært hende af sige fra med tiden ,og det er hun blevet god til ,så nu er hun er en bestemt dame og ved GODT hvor hun vil have skabet skal stå og kender så fint sine grænser ,så noget godt er der kommet ud af det arbejde jeg har gjort for at hun kunne sige fra.
Jessica er en drengepige med prinsessekjole på ,hendes motorik er uden lige, hun kender sin krop godt og er sikker på sine ben … hun er den pige jeg har ønskede mig hele mit liv (men må indrømme drenge er letter at opdrage).
Hun danser og synger fra hun står op til hun går i seng 🙂 gid det bliver ved ,for jeg gruer for når hun bliver 14 -15 år hehe 
Men hun er MIN.

Daniel er min rosin i pølseenden 8 år og Jessicas hel lille bror .. Daniel er født med kejsersnit ,hvor de andre er født normalt .. han blev skudt til at veje 6 kr i uge 38 og han lå på tværs og jeg var 41 år … ikke godt … som min fødselslæge sagde, vi vender ikke så store børn på ældre kvinder !! hehe forreste den læge har været læge på alle min børn så han kender mig godt og jeg er en sær dame 🙂
Så daniel måtte ud igennem mave ,hvilke ikke passede mig hmm da jeg er god til at føde. … øv.
Daniel er også det barn jeg har ammet længst han var næste 2 år da jeg med vold og magt måtte aflever ham til min mor et par dag for at afvende ham …han ville bare ikke slippe .. nå men det lykkes 🙂 daniel vil helse sov sammen med mig ,vi skal flette tæer og holde hånd … han er super kærlig også over for andre og er en altid glad dreng og var i en god udvikling til han blev bidt af en skovflåt som 3½ årig ,så gik det ned af bakke med alt .. hans sprog gik der kludder i ,han begyndte at stamme og havde det dårligt ,men efter behandling og meldt rask skulle han begynde helt fra bunde øv ,han kom i sprog skole som 4 årig og nu som 8 årig er han stadig bagefter ,men vi knokler med ham. 
Men Han er MIN.

når jeg læser dette så får jeg lidt sved på pande og tænker ,hvordan er det lykkes mig at overleve dette !!! 
for hvis du ikke ved det ,så lider jeg af angst , jeg har social fobi , men jeg har den holdning ,det er mig der har sat dem til verden ,så er det sgu også mig der skal passe på dem ,så måske har jeg sat mig selv i sidste række og fundet min løve frem i mig … for jeg ser kun gode rar børn i mit hjem ,og folk der kender mig og mine børn siger at det er lykkes mig godt 🙂
Jacob – Jessica – Marco – Daniel – Filip
Follow on Bloglovin 
 Du kan følge min blog med bloglovin

23 comments / Add your comment below

 1. Sikke en dejlig flok du har dig!
  Jeg får også helt sved på panden af at læse med.
  Men det lyder til I har mod på livet og hinanden med på vejen – så kan det jo ikke gå helt galt ♥.

 2. Måske kunne jeg sige "sejt Gået" eller "synd" for dig/ jer.
  Men jeg vil bare sige at at læse om så megen kærlighed får mine tårerkanaler til at flyde over.
  Du er MOR, og dine børn er dit hjerteblod, du giver dem liv og kærlighed, uden kærlighed kan intet levende gro og vokse, og intet hjerte slå.
  Jeg bliver ydmyg over din ærlighed, at være "skæv" kan få nogle til at tro at man er mindre værd eller begavet…men I besidder en værdi og livsnerve der skulle være mange flere der ejede.

  KNUS og kærlighed til en mor der har 5 børn, men kun to fædre, og nu er jerg lige om lidt 70 så de er jo ude af mine arme og på egne ben

  😉

 3. Søde Helle, med stor kærlighed og stor vilje har du fået alle dine unger godt i vej, og det kan du være stolt af. Skønne billeder af de 5 unger, jeg håber, de værdsætter deres mor højt 🙂 knus

 4. Kæreste Helle – du er bare FANTASTISK – hvor er dine børn heldig, at de har så sej og stærk en mor. Jeg er selv vokset op med en mor der havde har angst og socialfobi – som hun dog stadigvæk i dag ikke vil indrømme. Vi var/er 6 søskende, hvoraf jeg er den store. Alle børnene med samme forældre (undtagen mig, som har en anden far) Men en mor som slet ikke så sine børn – kun sine egne "problemer".

  Som jeg ser dig (for jeg kender dig jo slet ikke) men som du lyder til at være som mor, så er du bare vidunderlig – at du kan beskrive dine børn, hver i sær på denne måde, viser jo at du er mor et hundrede procent. Du har nemlig selv valgt at få dem og du tager det ansvar som du skal, uanset om du har dit eget at slås med.

  Helt livsbekræftende at høre – TAK for den del/indblik i din verden.

  Kærlig hilsen Betina

 5. En skøn fortælling fyldt med kærlighed. Jeg kender godt det at ens børn fylder, men i dagligdagen er de jo bare ens dejlige unger. Og du er blevet beriget med hele fem stk.

 6. Kære Helle – tak for det ærlige indblik. Det er så godt gået – jeg sidder og smiler, selvom det sikkert har været hårdt i perioder, så har du helt sikkert gjort noget rigtigt med de unger. De er dejlige, ser det ud til. Jeg synes jeg har nok i mine to, så hatten af for dig 🙂
  Og ha' en dejlig weekend. Kh Anne

 7. Søde Helle,
  Hvilket fantastisk og hudærligt indlæg – hatten af for det store arbejde det må have været med fem skønne børn med hver sine særegne træk, er sikker på det har været et hjem smækfyldt med kærlighed hele vejen, uanset de knubs I har måttet kæmpe med 😉
  Vi kæmper selv med en dreng der har lidt meget under min angst, og han har lidt under en del svigt fra min side de første år – det er vi nu ved at rette stærkt op på, men hold fast det er hårdt at vide at det er min skyld han må kæmpe ekstra nu 🙁 Heldigvis kan vi se store fremskridt og han hviler stille og roligt mere og mere i sig selv, hvad det fører med sig på sigt er ikke til at sige, jeg ved bare at jeg skal blive ved med at arbejde med mig selv, for jo mere fri af angsten jeg bliver, jo mere fri og glad bliver han også 😉
  Jeg glædes over dit indlæg, for dine ord får mig til at tro ekstra på at min dreng nok også skal vokse sig stærk og glad med bunker af selvtillid og selvværd – med kærlighed og omsorg kommer man langt 🙂
  Kh Karina

 8. Maj …. mange tak 🙂 jeg har til tider ligget vandret og svedt lidt men vi hygger os sammen 🙂

 9. Kirsten … mange tak 🙂 de er meget forskellige selvom de har samme mor og jeg har givet dem alle min kærlighed … men skønt at se deres personlighed 🙂

 10. Karen … "synd" for mig er det ikke ,da jeg selv ligger, som jeg har redt 😉
  jeg er "skæv" og jeg kan ikke skjule det ,vil heller ikke ,mange skæve mennesker er gode menesker med mod på livet 🙂
  med kærlighed kommer man langt 🙂
  børn er livets gave ,det kan jeg se du også mener 🙂

 11. Helle … med kærlighed er næsten alt muligt 🙂 jeg ved ,de ved ,at jeg er der til hver en tid og vil gå gennem ild og vand for dem … det ved de :)kram

 12. Betina …. mange tak du er bare så sød :)jeg "ser" mine børn og er ked af det på dine vejen ang. din mor ,alle børn skal ha en mor der "ser" dem og jeg kan fornemme ,at du klart ser din datter og er en god mor for hende 🙂
  er glad for at der er nogle der gad læse om mig og mine børn :)kram

 13. Nanna … mange tak 🙂 ja børn fylder og alt den kærlighed man giver ud får man klart tilbage 🙂

 14. Anne …. glad for du ville læse med 🙂 der har været tider ,hvor jeg har tænkt det her kommer jeg aldrig igennem ,men man finder vejen og tiden 🙂 tak og en god weekend til dig 🙂

 15. Karina …..tak for du læse med 🙂 der er tider ,hvor vi ikke er så stærke hele tiden, vi er kun mennesker på godt og ondt … du må bare fylde alt din kærlighed og tid på din dreng ,jeg tror ikke det er forsent ,du gør det så godt du kan og det vil han vide ,når han bliver ældre 🙂
  kram

 16. Selv tak – men det er lige så glædeligt at være læser, til en RIGTIG historie. Man kan bedre forholde sig til det, når man "kender" dem som skriver ;O) Så det er MIG der TAKKER ;O)

Skriv et svar